Monteringsbeskrivning av ThermoReflekt

Monteringsbeskrivning av ThermoReflekt

För att uppfylla kraven som ställs på en yttervägg idag krävs det att man använder flera olika lager av material. Ungefär som man klär sig. Lager på lager.

Vissa lager skyddar mot vind, vissa isolerar och andra skall spärra fukten från att vandra in i konstruktionen. ThermoReflekten både isolerar och fuktspärrar därför skall den monteras närmare innerväggen än ytterväggen. 

Vid renovering se till att det inte finns ett gammalt tätskikt kvar för då finns risken att du bygger in fukt och mögel kan uppstå.

En bra alternativ är att använda ThermoReflekten som en fukt/ångspärr och komplettera med en traditionell isolering (mineralull). Var noga med att försegla skarvarna med polyfix-tejp och täta runt genomförningar som eluttag mm. Se till att du skapar en luftspalt mellan ThermoReflekten och isoleringen för bästa effekt. Om du inte gör en luftspalt så kommer isoleringen att leda kyla/värmen mot ThermoReflekten och konduktiviteten ökar. Reglar kan vara av metal, trä eller annat material för att skapa luftspalterna. Fler beskrivningar hittar du om du följer länken nedan.

1. Yttervägg
2. Vindpapp
3. Mineralull
4. ThermoReflekt som tätskikt och extra isolering
5. Innervägg (gipsskiva)

Läs Mer>>

2020-04-06 08:54
Totalsumma:
    Till kassan
    (0)