Tips på produkter för att täcka och skydda

Tips på produkter för att täcka och skydda

Mycket just nu handlar om coronaviruset och hur man skall skydda sig. Jag påminna lite om att täcka och skydda vid renovering eller ombyggnad. Oftast är det något som kommer i andra hand och blir akut.

Skall du täcka större ytor av trägolv eller annat levande material så börja med att lägga en mjölkpapp utan plast. Fördelarna med det är att den andas och släpper igenom kondens underifrån utan att riskera mögel eller färgskiftningar på golvet. Mjölkpappen är även vattentät så skulle du spilla ut färg eller liknande så är det bara att torka upp spillet. Dessutom är den biologiskt nedbrytbar och återvinns till 100%.

Vet du om att det kommer att vara mycket vatten eller liknande spill ett tag så använd en stötabsorberande skyddsmatta 150gr som suger upp fukten och har en plastbelagd undersida eller ensjälvhäftande allroundfilm under tiden.

Kommer det att rivas tegel eller att du känner att det behövs något kraftigare skydd så lägg ut några Skyddsboard/kanalplast som ett extra skydd.

För bänkskivor och trappor använder du en själhäftande fleece eller självhäftande allroundfilm.

För att skydda fönster från färgstänk eller annan smuts rekommenderar vi fönsterfilm.

Dörrar och dörrkarmar är ofta något som får ta mycket stryk. Dessa skyddar du enkelt med olika karmskydd. Med en dörrskydspåsetäcker du dörren mot stänk och annan smuts.

På vår hemsida hittar du många andra produkter.

Mvh
Peter Bolle

2020-03-04 16:31
Totalsumma:
    Till kassan
    (0)